Skip to content

Pokemon Ruby/Sapphire (Dutch)

24 April 2007

Pokemon Ruby en Sapphire

Zijn 2 hele leuke spellen. Het zijn de opvolgers van Gold/Silver/Crystal.
Hier zijn 135 nieuwe Pokemon te zien! Het is een stuk mooier en heeft veel meer kleur. Nieuwe aanvallen zijn beschikbaar en je krijgt een nieuw apperaatje, de PokeNav!

Dat is de afkorting voor Pokemon Navigator.
Verder is het je doel om de beste Pokemon Trainer te worden en beide Team Aqua/Magma een poepie laten ruiken!
Wobbuffet en Marill hebben allebei een pre-evolutie erbij gekregen.

Geniet er maar lekker van!!

Nieuwe dingen: *135 nieuwe Pokemon zijn beschikbaar.
*Nieuwe Type combinaties zoals Grass/Water en Ghost/Dark.
*Pokemon Contests in 5 verschillende gebieden.
*Een nieuwe regio; Hoenn.
*Double Battles: 2 tegen 2.
*Nieuwe Attacks.
*Weer effecten buiten gevechten.
*Een nieuwe weer conditie – Hagel.
*Pokemon hebben nu Abilities, wat de Pokemon nog beter maakt.
*Meer Berries.
*Een Mix Record. Van 2 tot 4 spelers.
*Running Shoes. Daarmee kun je harder rennen!

WALKTHROUGH R/S


Begin: In het begin zie je Prof. Birch praten over Pokemon. Uit zijn Pokeball komt een Azurill tevoorschijn. Daarna wordt er gevraagd of je een meisje of een jongen wilt spelen. Als je de jongen kiest word het meisje je rivaal, als je het meisje kiest word de jongen je rivaal. Kies dan een naam maar je kan je rivaal geen naam geven. Nu begint echt de game!

Littleroot Town:
Je zit eerst in een vrachtwagen, je hoeft niet bang te zijn dat je woord ontvoerd! Als je eruit komt staat je moeder daar te wachten. Ga naar binnen en je ziet Machoke’s dingen verplaatsen. Je moeder vertelt dat je naar boven moet om je klok op tijd te zetten en een Potion van je PC terughalen. Als je dit gedaan hebt zal je moeder je weer naar beneden laten.

Loop eerst je huis uit en ga naar het huis van de professor en loop naar de 2e verdieping. Je rivaal vertelt je dat de professor momenteel niet thuis is. Loop vervolgens de stad uit, richting Route 101.

Nadat je de Route 101 binnentreed, zie je de professor die aangevallen wordt door een wilde Poochyena. Hij zal je vragen een Pokéball uit zijn rugzak te halen en hem te helpen. Je ziet 3 Pokéballs liggen. Hierin zitten de drie starter Pokémon.
Dit zijn: (Lv5). Kies een Pokemon en vecht tegen de(Lv2).
Nadat je de Poochyena met je Starter hebt verslagen zal de Professor je meenemen naar zijn lab in Littleroot Town. Hij bedankt je en zegt dat je de Pokémon mag houden die je hebt gekozen. Nu kun je naar de volgende stad gaan….

Oldale Town
Hier is niet veel te doen. Er is een Pokécenter om je Pokémon te helen en er is nog een Mart. Je kunt nog geen Pokéballs kopen. (Dat komt later pas). Ga dan verder.

Neem de route en ga naar het noorden. Nadat je er een poosje rond hebt gelopen zul je je rivaal tegenkomen. Hij/Zij wil een gevecht tegen je. Je rivaal heeft ook een starter. Deze is altijd van het type waartegen jouw Starter zwak is. Je tegenstanders Starter zit op Lv5 en is niet zo moeilijk te verslaan als je je eigen Pokémon al wat hoger hebt getraind. ofof(Lv5)Versla je rivaal en ga terug naar Oldale Town. Hier zal je rivaal staan. Praat met hem/haar. Hij/Zij vertelt je dat je terug moet komen naar Littleroot Town.

Ga terug naar Littleroot Town en praat met de professor. Hij zal je een Pokédex en 5 Pokéballs geven. Als je de stad wilt verlaten zal je moeder je de ‘Running Shoes’ geven. Daarmee kun je rennen door op de ‘B’ knop van je Gameboy te drukken.

Ga nu terug naar Oldale Town. Onderweg kun je enkele Pokémon vangen met je Pokéballs en je kun je eigen Pokémon hoger trainen. Verlaat Oldale nu via de uitgang aan de westkant. Nu ga je een route op waar een aantal trainers staan. Loop door. Na een poosje zul je bij de volgende stad aankomen.

Petalburg City
Ga naar het Pokémoncenter en heel je Pokémon. Ga vervolgens naar de Gym. Een jongen in de Gym zal je mee naar buiten nemen en doet je voor hoe je een Pokémon vangt. Vervolgens neemt hij je weer mee de Gym in. De Gymleader, die eigenlijk je vader is, zal zeggen dat hij niet met je wilt vechten omdat je nog niet genoeg ervaring hebt. Je hebt 4 badges nodig om hem uit te dagen.

Petalburg Woods
Verlaat de stad en ga Petalburg Woods in. Er zijn veel Bug Types. Als je doorloopt kom je iemand tegen. Hij vertelt je dat hij was aangevallen door team Aqua/Magma. Dit zal de eerste keer zijn dat je tegen Team Aqua/Magma moet vechten. Hij heeft een (Lv9).

Nadat je ze verslagen hebt ga je bos uit en loop je richting Rustboro City. Onderweg zul je een tweeling tegenkomen. Dit wordt je eerste 2 tegen 2 gevecht. (Je moet dan wel 2 Pokémon hebben)

Rustboro City
Rustboro city is de grootste stad van je game. Genees je Pokémon en ga naar de Gym.

Rustboro Gym Pokémon:
(Lv14) Rock/Ground
(Lv15) Rots

Dit kan moeilijk worden(vooral als je Torchic in het begin hebt gekozen). Mudkip en Treecko zijn allebei goed. Als je Combusken hebt zal het makkelijk worden.
Als je de Gymleader hebt verslagen zul je je eerste badge krijgen en een TM39, Rock Tomb.

Als je uit de Gym komt zie je een lid van Team Aqua/Magma door de stad zien lopen. Hij loopt naar het noorden en achter hem loopt nog een poppetje (dezelfde die je tegenkwam in Petalburg Woods) Loop vervolgens naar de grot aan de noordoostkant van de stad. Hier staat de man te wachten. Als je met hem praat vertelt hij je dat Team Aqua/ Magma in de grot is. Bij de ingang van de grot staat nog een man die zegt dat Kyogre gevangen is door team Aqua/Magma. Ga naar binnen en versla team Aqua/Magma. Als je dit gedaan hebt kun je teruggaan naar de man in Rustboro City die je eerder verteld heeft waar team Aqua/Magma zich bevond. De man neemt je mee naar een gebouw en geeft je de PokéNav. (Dit is een nieuwere versie van de voormalige PokéGear) Je krijgt 2 pakjes die je moet afleveren. 1 is voor de Pokémonleague Kampioen en het andere pakje is voor een professor die in Slateport City woont.

Voordat je verder gaat in je game
moet je eerst nog even HM01 ophalen. Die krijg je in het huis dat naast het Pokémoncenter staat gebouwd. Hierna moet je richting Petalburg Woods lopen. Je komt een oude man tegen. Hij zal je meenemen naar een eiland met zijn boot.

Dewford Town

Hier is weinig te doen. Er zijn enkele trainers die je kunt verslaan en als je met de visser praat, die naast het Pokémoncenter staat zal hij je ‘Old Rod’ geven. Ga nu richting de Gym.

Als je de Gym binnenstapt kun je niks zien want alles is donker. Het wordt steeds lichter naarmate je meer ‘Junior Trainers’ verslaat. Het is een Vechtgym, dus alle trainers zullen vechtpokémon hebben.

Dewford Gym Pokémon:
(Lv17) Fighting
(Lv18) Fighting

Taillow zou dit aankunnen, Ralts ook. Dus zorg ervoor dat je Vlieg of Psychische Pokemon meebrengt!
Als je de Gymleider verslagen hebt zal deze je een badge en een TM08 geven. Loop nu de Gym uit en ga naar het noordwesten van het eiland. Hier zul je de Pokémonleague kampioen ontmoeten. Geef het pakje aan hem. Hij zal je TM47 geven. HM05 (Flash) kun je krijgen van een ‘Hiker’ die in de grot staat. Nu kun je verder op je reis. Ga nu naar de oude man. Hij zal je naar Slateport City brengen. Hij vaart je weer over het water en zal je naar een strand brangen waar enkele trainers staan. Als je naar het noorden loopt kom je in Slateport City.

Slateport City
Als je Slateport City binnenkomt zie je team Aqua/Magna rond een groot gebouw staan. Dit is het museum. Als je probeert de stad uit te gaan wordt je weg versperd door een aantal leden van Team Aqua/Magma.

Ga nu naar het warenhuis-achtige gebouw in de stad. Praat hier met een man en lever het pakje af dat je eerder had gekregen. Als je dit gedaan hebt zul je het museum in kunnen. Het hele museum staat vol met leden van team Aqua/Magma. Loop de trap op en praat met een wetenschapper. Er zullen 2 leden van het team naar je toe komen en tegen je vechten. Als je deze 2 verslagen hebt komt de baas van Team Aqua/Magma en ze verdwijnen.

Loop de trap weer af en praat met het overgebleven lid van het team. Ze zal je TM46 geven. Loop vervolgens het gebouw uit. Je zult opmerken dat de uitgang van de stad niet meer geblokkeerd is. Ga erheen. Hier kom je je rivaal weer tegen. Hij/Zij heeft de Pokémon al geëvolueerd.

Als je je rivaal verslagen hebt zal deze je een ‘Bike Coupon’ geven. Hiermee zul je later een fiets op kunnen halen. Loop nu over het pad door naar de volgende stad.

Mauville City
In deze stad zit een fietsenwinkel. Ga naar de eigenaar en geef de bon aan hem. Hij zal je een fiets geven. Met deze fiets kun je straks het fietspad op.

Loop nu verder door de stad. Voor de Gym staat Wally, de jongen die je eerder heeft laten zien hoe je een Pokémon vangt. Deze keer heeft hij een lv 16 Ralts ,en wil hij tegen je vechten. Als je hem verslagen hebt kun je de Gym in lopen. Alle trainers hier gebruiken elektrische Pokémon.

Mauville Gym Pokémon:
Magnemite Lv22 Elektrisch/Staal
Voltorb Lv20 Elektrisch
Magneton Lv23 Elektrisch/Staal

Grond Pokemon zijn zeer goed en Vecht Pokemon. Machop of Makuhita kunnen de Magnet’s aan, en daan een Grond Pokemon zoals Marshtomp schakelt iedereen uit.
Als de de Gym leider verslagen hebt zul je de badge krijgen en een TM34(Shock Wave).
Nu kun je naar buiten lopen en praten met een man die in het huis vlakbij de Mart staat. Hij zal je TM06 (Rock Smash) geven. Loop nu naar het noorden en ga de grot in. Loop naar de uitgang. Als het goed is kom je langs een paar gebieden met asregen waar veel Spinda zijn. Nu zul je in een stad aankomen.

Fallarbor Town
Ook hier is niet veel te doen. Je kunt een TM28 (Dig) krijgen van een jongen die in een van de huisjes zit. In een ander huisje vertelt een meisje je dat de professor naar de gouden grot in het zuiden is gegaan.

Heel je Pokémon en verlaat de stad. Ga nu een brug over. Als je over deze brug bent zul je je in een rotsachtig gebied bevinden. Als je er doorheen loopt zul je bij een grot aankomen. Ga nu de grot in. Je ziet de professor praten met een van de leden van Team Aqua. Dan verschijnt Team Magma. De 2 zullen elkaar opmerken en beiden verdwijnen. Nu kun je met de professor gaan praten. Loop vervolgens door de grot. De grot is niet moeilijk om doorheen te komen. Als je de grot uitstapt beland je weer op de route naar Rustboro City. Vanuit daar kun je terug gaan naar Mauville City. Als je daar eenmaal bent kun je naar het Noorden gaan. Nu zul je weer bij de grot aankomen. Ga deze keer niet de grot in maar ga naar het huis er vlak bij en neem de stoeltjeslift.

Mount Chimney

Als je uit de stoeltjeslift stapt, sta je op een vulkaan. Je ziet leden van Team Aqua en Team Magma die aan het vechten zijn. Je kunt nog niet naar de stad omdat de ingang geblokkeerd wordt. Ga dus eerst naar boven en versla de leden van team Aqua/Magma die je tegenkomt. Bovenop de vulkaan staat de leider van Team Aqua/Magma. Versla hem. Als je dit gedaan hebt zal de leider van het andere team naar je toe komen en je bedanken omdat je zijn tegenstander hebt verslagen. Nu kun je naar beneden gaan en de stad ingaan.

Lavaridge Town
Loop de stad in en ga naar de Gym. Als je er rondloopt zul je opmerken dat er een soort teleport-ding in de kamer is (net zoals in de Gym van Sabrina in R/B/Y/G/S/C). Teleporteer jezelf door totdat je bij de Gymleider aankomt.

Lavaridge Gym Pokémon:
Slugma Lv26 Vuur
Slugma Lv26 Vuur
Torkoal Lv28 Vuur

Nu je de Gym leider verslagen hebt kun je Strength gebruiken buiten de gevechten. Je krijgt ook nog een badge en een TM50(Overheat).
Als je uit de Gym stapt komt je rivaal naar je toe. Hij/Zij zal je Go-goggles geven waarmee door de woestijn kan lopen.

Ga nu weer naar Petalburg City. Hier kun je met Rock Smash een rots breken. Als je dit gedaan hebt zal een ‘Blackbelt’ je HM04 (Strength) geven.

Petalburg City
Ga nu de Gym in. Nu zie je 2 deuren (1 links en 1 rechts). Zo ziet elke kamer in de Gym eruit. Je moet eerst de ‘Junior Trainers’ verslaan voordat je door de deuren kunt. Uiteindelijk zul je bij de Gymleider aankomen. Het type van de Gym is Normal dus een Fighting Pokémon zou goed van pas komen.

Petalburg Gym Pokémon:
Slaking Lv28 Normaal
Vigoroth Lv30 Normaal
Slaking Lv31 Normaal

Slaking is een Pokémon met een hoge aanvalskracht. Probeer hem zo snel mogelijk af te maken. Het is verstandig een spook Pokémon te gebruiken (omdat normale aanvallen hier geen effect op hebben) Als je de Gymleider verslagen hebt krijg je TM42(Facade) en kun je de ‘Surf’ move ook buiten het gevecht gebruiken.

Nu loop je naar buiten en ga in het huis dat links van de Gym staat. Praat met de man die binnen zit. Hij zal je HM03 (Surf) geven. Leer 1 van je Pokémon Surf. Ga nu naar Mauville City (de stad waar je je fiets kreeg). Neem nu de uitgang aan de oostkant. Surf over het water tot je weer bij het land aankomt. Loop door totdat je bij een groot gebouw aankomt. Hier zijn Team Aqua/Magma weer. Versla nu heel het team. Als je je Pokémon wilt helen kan dat bij het bed aan de linkerkant op de 1e verdieping.

Loop het gebouw uit. Nu kun je de brug op gaan. Hier zul je je rivaal weer ontmoeten. Als je hem/haar verslaat zul je een HM02 (Fly) krijgen. Leer dit aan een van je Pokémon
en je zult in staat zijn naar alle steden te vliegen waar je geweest bent.

Fortree City
Als je door blijft lopen zul je in een stad komen. Als je probeert de Gym in te gaan zal iets je tegenhouden. Loop daarom de stad uit aan de oostkant en loop totdat je een brug tegenkomt. Hier staat een man. Als je met hem praat vertelt hij je dat het een ‘Kecleon’ was die je de weg blokkeerde. Hierna zul je tegen een lv 30 Kecleon moeten vechten. Versla hem en ga terug naar de Gym. De Gymleider is gespecialiseerd is vlieg-Pokémon.

Fortree Gym Pokémon:
Swellow Lv31 Normaal/Vlieg
Pelipper Lv30 Vlieg/Water
Skarmory Lv30 Staal/Vlieg
Altaria Lv33 Draak/Vlieg

Gebruik een elektrische Pokémon tegen Pelipper en Swellow. Tegen Skarmory een vuur Pokémon en voor Altaria een ijs type. Als je de leider verslagen hebt krijg je wederom een badge. Je krijgt ook nog een TM40(Aerial Ace).

Loop nu de stad uit via een pad. Je moet doorlopen totdat je een soort meer tegenkomt. Hier moet je gaan surfen. Ergens in het midden is een huis. Ga het huis binnen. Dit lijkt een beetje op de Pokémon-toren. Er zijn veel spook Pokémon. Zoek naar de andere uitgang (ja, er is er nog 1) en verlaat de toren weer. Nu zul je uitkomen op een berg. Klim omhoog. Je komt weer een aantal leden van Team Aqua/Magma tegen en 2 andere mensen. Versla team Aqua/Magma en praat met de 2 oude mensen.

Ga nu terug naar Slateport City. Ga naar het noordoosten van de stad. Er zijn een boel poppetjes hier. Praat met een professor. Hij neemt je mee en je zal de leider van Team Aqua/Magma weer zien. Deze keer zul je niet met hem vechten.

Lilycove City
Ga nu naar Lilycove City. Ga naar de Mart in het noorden van de stad. Hier staat je rivaal op je te wachten. Versla hem/haar en ga naar het oostelijke deel van de stad. Hier begint het strand. Gebruik surf en ga naar het noorden. Na even surfen zul je bij een grot aankomen. Dit is het hoofdkwartier van Team Aqua/Magma. Versla het hele team. Nu kun je verder surfen naar de volgende stad.

Mossdeep City
In 1 van de huisjes kun je een ‘Good Rod’ krijgen. Ga vervolgens naar het Pokémoncenter en heel je Pokémon. Ga nu naar de Gym. Je moet alle schakelaars naar beneden zetten als je bij de Gym leider wilt komen. De Gymleiders vechten met pyschopokémon en je moet tegen hen vechten in een 2 tegen 2 gevecht.

Mossdeep Gym Pokémon:
Lunatone Lv42 Psychisch/Rots
Solrock Lv42 Psychisch/Rots

Water en Gras aanvallen zijn een goede partij en Dark aanvallen. Je krijgt de TM04(Calm Mind). Loop nu de Gym uit en praat met 1 van de mensen om een HM08 (Dive) te krijgen. Dive is een nieuwe move. Hiermee kun je onderwater duiken om zo andere plaatsen te bereiken. Nu kun je naar Sootopolis City gaan. Maar als je daar komt is er niks te doen. De Gym zit nog op slot.

Surf daarom eerst naar het zuiden. Duik onderwater als je een dieper gebied ziet (donkerblauwe kleur). Ga naar een grot. Je hebt een Pokémon nodig die ‘Strength’ en ‘Rock Smash’ beheerst nodig om door de grot te komen. In de grot zul je een van de legendarische Pokémon zien. Loop door totdat je bij de leider van Team Aqua/Magma komt. Versla hem. Ga nu naar Sootopolis City.

Sootopolis City
Ga naar Sootopolis City. In het westelijke deel van de stad zie je 2 mensen spreken. De man zal je meenemen naar een grot die je nog niet eerder hebt gezien. Ga de grot in en probeer naar de bodem te komen. Hier zul je de legendarische Pokémon zien (die je de vorige keer ook bij de grot van team Aqua/Magma zag). De Pokémon zal op lv 45 zitten. Versla of vang de Pokémon en zoek verder in de grot naar HM07 (Waterfall). Ga nu de grot uit.

Nu ben je weer in de stad. Heel je Pokémon bij het Pokémoncenter en ga naar de Gym. Je moet een puzzel oplossen om bij de leider te komen. De leider gebruikt water Pokémon. Als je de leider hebt verslagen kun je ‘Waterfall’ ook buiten de gevechten gebruiken.

Evergrande City (Pokemon League)
Nu je de 8e Gymleader verslagen hebt kun je de stad verlaten. Surf naar het oosten totdat je een waterval tegenkomt. Met de HM07 kun je die waterval nu beklimmen. Als je dat doet kom je bij een grot uit. In het Pokémoncenter dat voor de grot staat kun je je Pokémon nog even helen. Je hebt ‘Flash’ nodig om de grot op te lichten. In de grot kun je nog wat trainen en je team nog wat aanvullen voordat je de league echt gaat spelen. Je kunt de grot verlaten en naar de league gaan.

De Pokémon League.
Als je uit de grot stapt zul je een groot gebouw zien. Ga naar binnen en heel je Pokémon. Praat met de ‘Twin’ die er staat. Zij zullen je binnenlaten. Alle leden van de Elite 4 gebruiken 5 Pokémon. De Champion gebruikt er 6. Hieronder volgt de lijst:

Sidney: Pokémon:
Mightyena Lv46 Donker
Shiftry Lv48 Donker/Gras
Cacturne Lv46 Donker/Gras
Sharpedo Lv48 Donker/Water
Absol Lv49 Donker

Phoebe: Pokémon:
Dusclops Lv48 Geest
Banette Lv49 Geest
Sableye Lv50 Donker/Geest
Banette Lv49 Geest
Dusclops Lv51 Geest

Glacia: Pokémon:
Glalie Lv50 Ijs
Sealeo Lv50 Ijs/Water
Glalie Lv52 Ijs
Sealeo Lv52 Ijs/Water
Walrein Lv53 Ijs/Water

Drake: Pokémon
Shelgon Lv52 Draak
Altaria Lv54 Draak/Vlieg
Flygon Lv53 Draak/Grond
Flygon Lv53 Draak/Grond
Salamence Lv55 Draak/Vlieg

De Champion (Steven), Steel Pokémon:
Skarmory Lv57 Staal/Vlieg
Aggron Lv56 Rots/Staal
Cradily Lv55 Gras/Rots
Claydol Lv56 Grond/Psychisch
Metagross Lv56 Psychisch/Staal
Armaldo Lv58 Kever/Rots

POKEDEX R/S

Er is weer een nieuwe Pokedex.

Met alle Pokemon en Info.


Treecko
Soort: Woud Gecko
Type: Gras
Locatie: R/S: Starter Pokemon in Route 101 – Ruilen.
Moves: Lv0 Pound(Stamp)
Lv0 Leer(Lonk)
Lv6 Absorb(Absorbeer)
Lv11 Quick Attack(Snelle Aanval)
Lv16 Pursuit(Achtervolg)
Lv21 Screech(Gil)
Lv26 Mega Drain(Mega Drain)
Lv31 Agility(Behendigheid)
Lv36 Slam(Smijt)
Lv41 Detect(Opsporing)
Lv46 Giga Drain(Giga Drain)

Evolutie: (Lv16)->(Lv36)->

Grovyle
Soort: Woud Gecko
Type: Gras
Locatie R/S: Evolueer Treecko – Ruilen.
Moves: Lv0 Pound(Stamp)
Lv0 Leer(Lonk)
Lv0 Absorb(Absorbeer)
Lv0 Quick Attack(Snelle Aanval)
Lv16 Fury Cutter(Fury Hakker)
Lv17 Pursuit(Achtervolg)
Lv23 Screech(Gil)
Lv29 Leaf Blade(Bladmes)
Lv35 Agility(Behendigheid)
Lv41 Slam(Smijt)
Lv47 Detect(Opsporing)
Lv53 False Swipe(Valse Slag)
Evolutie: (Lv16)->(Lv36)->

HOENN POKÉDEX LIJSTHier zie je hoe je je Pokédex vult. Als er 1 locatie is, dan staat er een trainer bij. #001 Treecko: Starter(1 in Route 101)/Rivaal(als je Mudkip koos)#002 Grovyle: Evolueer Treecko in lvl 16/Rivaal(Route 110)#003 Sceptile: Evolueer Grovyle in lvl 36#004 Torchic: Starter(1 in Route 101)/Rivaal(als je Treecko koos)#005 Combusken: Evolueer Torchic in lvl 16/Rivaal(Route 110)#006 Blaziken: Evolueer Combusken in lvl 36#007 Mudkip: Starter(1 in Route 101)/Rivaal(als je Torchic koos)#008 Marshtomp: Evolueer Mudkip in lvl 16/Rivaal(Route 110)#009 Swampert: Evolueer Marshtomp in lvl 36#010 Poochyena: Route 101, 102 en 103#011 Mightyena: Evolueer Poochyena in lvl 18#012 Zigzagoon: Route 101, 102, 103, 104, 110, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 123, Petalburg Woods#013 Linoone: Route 118, 119, 120, 121, 123/Evolueer Zigzagoon in lvl 20#014 Wurmple: Route 101, 102, 104, Petalburg Woods#015 Silcoon: Petalburg Woods/Evolueer Wurmple lvl 7#016 Beautifly: Evolueer Silcoon lvl 10/Bug Maniac Derek in Route 117#017 Cascoon: Petalburg Woods/Evolueer Wurmple in lvl 7#018 Dustox: Evolueer Cascoon in lvl 10/Bug Maniac Derek in Route 117#019 Lotad: Route 102, 114(Sapphire)/Lass Hayley in Route 104#020 Lombre: Route 114(Sapphire)/Evolueer Lotad in lvl 15#021 ludicolo: Evolueer Lombre door Water Stone/Collector Edwin in Route 110(4de rematch)#022 Seedot: Route 102, 114(Ruby)/Youngster Billy in Route 104#023 Nuzleaf: Route 114(Ruby)/Evolueer Seedot in lvl 15#024 Shiftry: Evolueer Nuzleaf door Leaf Stone/Collector Edwin in Route 110(4de rematch)#025 Taillow: Route 104, 115, 116. Petalburg Woods/Youngster Allen in Route 102#026 Swellow: Route 115/Evolueer Taillow in lvl 22#027 Wingull: Route 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 118, 119, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, Dewford Town, Slateport City, Mossdeep City, Ever Grande City(Surf), Mt. Pyre/Sailor Edmond in Route 109#028 Pelipper: Route 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 118, 119, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, Dewford Town, Slateport City, Mossdeep City, Ever Grande City(Surf)/Pokémon Breeder Lydia in Route 117(3de Rematch)#029 Ralts: Route 102/Wally in Route 102#030 Kirlia: Evolueer Ralts in lvl 20/School Kid Jerry in Route 116(2de Rematch)#031 Gardevoir: Evolueer Kirlia in lvl 30/Wally in Victory Road#032 Surskit: Route 102, 111, 114, 117, 120(Surf)/Bug Maniac Brent in Route 119#033 Masquerain: Evolueer Surskit in lvl 22/Bug Maniac Brandon in Route 120(3de Rematch)#034 Shroomish: Petalburg Woods/Lass Hayley in Route 104#035 Breloom: Evolueer Shroomish in lvl 23/Aroma Lady Rose in Route 118(4de Rematch)#036 Slakoth: Petalburg Woods/Ruil met Ruby, Sapphire, Emerald#037 Vigoroth: Evolueer Slakoth in lvl 18/Gym Leader Norman in Petalburg City Gym#038 Slaking: Evolueer Vigoroth in lvl 36/Gym Leader Norman in Petalburg City Gym#039 Abra: Granite Cave/Psychic Edward in Route 110#040 Kadabra: Evolueer Abra in lvl 16/Psychic Cameron in Route 123#041 Alakazam: Evolueer Kadabra door te ruilen/Psychic Cameron in Route 123(4de Rematch)#042 Nincada: Route 116/Bug Catcher James in Petalbug Woods#043 Ninjask: Evolueer Nincada in lvl 20/Bug Catcher James in Petalbug Woods(2de Rematch)#044 Shedinja: Evolueer Nincda in lvl 20(Ruimte in je team en tenmiste 1 Pokéball)/Ruil met Ruby/Sapphire/Emerald#045 Whismur: Rusturf Tunnel/School Kid Karen in Route 116#046 Loudred: Victory Road/Evolueer Whismur in lvl 20#047 Exploud: Evoluuer Loudred in lvl 40/Interviewers Gaby&Ty in Route 111/118/120(3de Rematch)#048 Makuhita: Granite Cave,Victory Road/Gym Leader Brawly in Dewford Island Gym#049 Hariyama: Victory Road/Evolueer Makuhita in lvl 24#050 Goldeen: 102, 111, 114, 117, 120, Safari Zone, Victory Road(Vis, Surf)#051 Seaking: Safari Zone/Evolueer Goldden in lvl 33#052 Magikarp: Routes 103, 102, 104, 107, 108, 109, 117, 114, 115, 118, 119, 120, 123, 124, 127, 128, 126, 129, 132, 133, 134, Petalburg City, Island Cave, Dewford Town, Slateport City, Cycling Road, Desert Ruins, Mt. Pyre, Lilycove City, Mossdeep City, Shoal Cave, Sootopolis City, Pacifidlog Town, Ever Grande City(Vis, Surf)#053 Gyarados: Sootopolis City(Fish)/Evolueer Mahikarp in lvl 20#054 Azurill: Broed Marill/Azumarill met andere Water 1, Fairy Egg Group Pkmn en laat hem de Sea Incense vasthouden#055 Marill: Routes 102, 111, 114, 117, 120(Surf)/Evolueer Azurill met blijheid#056 Azumarill: Evolueer Marill in lvl 18#057 Geodude: Routes 114, 117, Safari Zone (Rock Smash), Granite Cave (Rock Smash), Victory Road (Rock Smash)#058 Graveler: Victory Road(Rock Smash)/Evolueer Geodude in lvl 25#059 Golem: Evolueer Graveler door te ruilen/Hiker Trent in Route 112(4de Rematch)#060 Nosepass: Granite Cave(Rock Smash)#061 SKitty: Route 116#062 Delcatty: Evolueer Skitty met Moon Stone#063 Zubat: Alle grotten#064 Golbat: Grotten/Evolueer Zubat in lvl 22#065 Crobat: Evolueer Golbat door blijheid/Team Magma/Aqua Leader Maxie/Archie in Seafloor Cavern#066 Tentacool: Water(Surf/Vis)#067 Tentacruel: Abandoned Ship(Surf,Vis)/Evolueer Tentacool in lvl 30#068 Sableye: Granite Cave, Cave of Origin, Victory Road, Sky Pillar(Sapphire)#069 Mawile: Granite Cave, Cave of Origin, Victory Road, Sky Pillar(Ruby)#070 Aron: Granite Cave, Victory Road#071 Lairon: Victory Road/Evolueer Aron in lvl 32#072 Aggron: Evolueer Lairon in lvl 42/Poké Maniac in Route 114(4de Rematch)#073 Machop: Route 112#074 Machoke: Evolueer Machop in lvl 28#075 Machamp: Evolueer Machoke door te ruilen/Black Belt Nob in Rote 115(4de Rematch)#076 Meditite: Mt. Pyre Exterior, Victory Road#077 Medicham: Victory Road/Evolueer Meditite in lvl 37#078 Electrike: Route 110, 118#079 Manectric: Route 118/Evolueer Electrike in lvl 26#080 Plusle: Route 110#081 Minun: Route 110#082 Magnemite: New Mauville#083 Magneton: New Mauville/Evolueer Magnemite in lvl 30#084 Voltorb: New Mauville#085 Electrode: New Mauville, Team Aqua Hideout(2)/Evolueer Voltorb in lvl 30#086 Volbeat: Route 117#087 Illumise: Route 117#088 Oddish: Routes 110, 117, 119, 120, 121, 123, Safari Zone#089 Gloom: Route 121, 123/Evolueer Oddish in lvl 21#090 Vileplume: Evolueer Gloom door Leaf Stone#091 Bellossom: Evolueer Gloom door Sun Stone#092 Doduo: Safari Zone#093 Dodrio: Safari Zone/Evolueer Dodrio lvl 31#094 Roselia: Route 117#095 Gulpin: Route 110#096 Swalot: Evolueer Gulpin in lvl 26#097 Carvanha: Route 118, 119(Vis)#098 Sharpedo: Routes 103, 118, 122, 124, 125, 126, 127, 129, 130, 131, 132, 133, 134, Mossdeep City/Evolueer Carvanha in lvl 30#099 Wailmer: Bijna Overal(Vis)#100 Wailord: Route 129/Evolueer Wailmer in lvl 40#101 Numel: Route 112, Fiery Path, Jagged Pass#102 Camerupt: Evolueer Numel in lvl 33#103 Slugma: Fiery Path#104 Magcargo: Evolueer Slugma in lvl 38/Kindler in Route 114(4de Rematch)#105 Torkoal: Fiery Path#106 Grimer: Fiery Path#107 Muk: Evolueer Grimer in lvl 38/Trainer in Vicory Road#108 Koffing: Fiery Path#109 Weezing: Evolueer Koffing in lvl 35/Ninja Boy Loa in Route 113(4de Rematch)#110 Spoink: Jagged Pass#111 Grumpig: Evolueer Spoink in lvl 32#112 Sandshrew: Route 111(Desert), 113#113 Sandslash: Evolueer Sandshrew#114 Spinda: Route 113#115 Skarmory: Route 113#116 Trapinch: Route 111(Desert)#117 Vibrava: Evolueer Trapinch in lvl 35#118 Flygon: Evolueer Vibrava in lvl 45#119 Cacnea: Route 111(Desert)#120 Cacturne: Evolueer Cacnea in lvl 32#121 Swablu: Route 114, 115#122 Altaria: Evolueer Swablu in lvl 35/E4 Member Drake#123 Zangoose: Route 114(Ruby)/Collector in Route 115(Sapphire)#124 Seviper: Route 114(Sapphire)/Collector in Route 115(Ruby)#125 Lunatone: Meteor Falls(Sapphire)#126 Solrock: Meteor Falls(Ruby)#127 Barboach: Routes 111, 114, 120 Meteor Falls, Victory Road (Vis)#128 Whiscash: Meteor Falls, Victory Road(Vis)/Evolueer Barboach in lvl 30#129 Corpish: Route 102, 117, Petalburg City(Vis)#130 Crawdaunt: Evolueer Corpish in lvl 30#131 Baltoy: Route 111(Desert)#132 Claydol: Evolueer Baltoy in lvl 36#133 Lileep: Herstel uit Root Fossil in Devon Co.#134 Cradily: Evolueer Lileep in lvl 40#135 Anorith: Herstel uit
Claw Fossil in Devon Co.#136 Armaldo: Evolueer Anorith in lvl 40#137 Igglybuff: Broed met Jigglypuff of Wigglytuff met een andere Fairy Egg Group Pkmn.#138 Jigglypuff: Route 115/Evolueer Igglybuff door blijheid#139 Wigglytuff: Evolueer Jigglypuff door Moon Stone#140 Feebas: Route 119(Speciale Locatie/Vis)#141 Milotic: Evolueer Feebas door schoonheid#142 Castform: Krijg je van manager van Weather Institute in Route 119#143 Staryu: Lilycove City(Vis)#144 Starmie: Evolueer Staryu door Water Stone#145 Keckleon: Route 118, 119, 120(Devon Scope)#146 Shuppet: Route 121, 123 Mt. Pyre#147 Banette: Sky Pillar/Evolueer Shuppet in lvl 37#148 Duskull: Route 121, 123 Mt. Pyre#149 Dusclops: Sky Pillar/Evolueer Duskull in lvl 37#150 Tropius: Route 119#151 Chimecho: Mt.Pyre Exterior#152 Absol: Route 120#153 Vulpix: Mt. Pyre Exterior#154 Ninetales: Evolueer Vulpix door Fire Stone#155 Pichu: Broed Pikachu/Raichu met andere FAiry Egg Group Pkmn#156 Pikachu: Safari Zone#157 Raichu: Evolueer Pikachu door Thunderstone#158 Psyduck: Safari Zone(Surf)#159 Golduck: Safari Zone(Surf)/Evolueer Psyduck in lvl 33#160 Wynaut: Mirage Island/Lavaridge Town(Krijg je van de oude dame in het zandbad)#161 Wobbuffet: Safari Zone/Evolueer Wobbuffet in lvl 18#162 Natu: Safari Zone#163 Xatu: Safari Zone/Evolueer Natu in lvl 25#164 Girafarig: Safari Zone#165 Phanpy: Safari Zone#166 Donphan: Evolueer Phanpy in lvl 25#167 Pinsir: Westelijke deel van Safari Zone#168 Heracross: Oostelijke deel van Safari Zone#169 Rhyhorn: Oostelijk deel van Safari Zone#170 Rhydon: Evolueer Rhyhorn in lvl 42/PokéManiac in Route 114(3de Rematch)#171 Snorunt: Shoal Cave(Ijs kamer, verschijnt als het springtij is)#172 Glalie: Evolueer Snorunt in lvl 42#173 Spheal: Shoal Cave#174 Sealeo: Evolueer Spheal in lvl 32#175 Walrein: Evolueer Sealeo in lvl 44#176 Clamperl: Route 124, 126(Onderwater)#177 Huntail: Evolueer Clamperl door DeepSeaTooth te laten vasthouden en ruilen#178 Gorebyss: Evolueer Clamperl door DeepSeaScale te laten vasthouden en ruilen#179 Relicanth: Route 124, 125, 127(Onderwater)#180 Corsola: Route 128, EverGrande City(Super Rod)/Ruil Bellossom in Pacifidlog Town#181 Chinchou: Route 124, 126(Onderwater)#182 Lanturn: Evolueer Chinchou in lvl 27#183 Luvdisc: Route 128, EverGrande City(Super Rod)#184 Horsea: Route 132, 133, 134(Vis)#185 Seadra: Evolueer Horsea in lvl 32#186 Kingdra: Evolueer Seadra door te ruilen en Dragon Scale vasthouden#187 Bagon: Meteor Falls(Speciale plek)#188 Shelgon: Evolueer Bagon in lvl 30#189 Salamence: Evolueer Shelgon in lvl 50#190 Beldum: Cadeau van Steven nadat je de E4 hebt verslagen in zijn huis in Mossdeep City#191 Metang: Evolueer Beldum in lvl 20#192 Metagross: Evolueer Metagross in lvl 45#193 Regirock: Desert Ruins(Route 111, nadat je met Relicanth en Wailord Sealed Chamber hebt opgelost)#194 Regice: Island Ruins(Route 105, nadat je met Relicanth en Wailord Sealed Chamber hebt opgelost)#195 Registeel: Ancient Tomb(Route 120, nadat je met Relicanth en Wailord Sealed Chamber hebt opgelost)#196 Latias: Southern Island(Eon Ticket, Ruby)/Overal in het wild(Na het verslaan van E4, Sapphire)#197 Latios: Southern Island(Eon Ticket, Sapphire)/Overal in het wild(Na het verslaan van E4, Ruby)#198 Kyogre: Cave of Origin(Sapphire)/Ruilen met Sapphire/Emerald(Ruby)#199 Groudon: Cave of Origin(Ruby)/Ruilen met Ruby/Emerald(Sapphire)#200 Rayquaza: Sky Pillar#201 Jirachi: Ruilen#202 Deoxys: Ruilen

Advertisements

From → Gen. III

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: